
בשורה לסטודנטים במילואים | מתווה חדש לשילוב הלימודים עם מבצע "שאגת הארי"
אגף כוח האדם בצה"ל, בשיתוף המועצה להשכלה גבוהה, מקדם מענה נרחב עבור כ-84,000 סטודנטים המשרתים במילואים ובקבע. המתווה החדש נועד להעניק ודאות אקדמית וגמישות מרבית ללוחמים, הכוללת התאמות בבחינות, חזרה מדורגת לספסל הלימודים ושמירה על זכויותיהם האקדמיות. בצה"ל מדגישים: "המטרה היא לאפשר לסטודנטים המשרתים בחזית להמשיך במסלול חייהם לצד הלחימה"
בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", צה"ל נערך לספק רשת ביטחון אקדמית לעשרות אלפי משרתים המשולבים במוסדות להשכלה גבוהה.
המתווה המעודכן, שגובש בתיאום עם המל"ג והאוניברסיטאות, נותן מענה לכ-70,000 אנשי מילואים ולכ-14,000 משרתי קבע, כאשר כ-40% ממשרתי הקבע הסטודנטים מוצבים ביחידות קדמיות. המהלך נועד למנוע פגיעה בהישגיהם הלימודיים של הלוחמים ולאפשר להם אופק של ודאות בתוך חוסר הוודאות המבצעי.
אחד הנדבכים המרכזיים במתווה הוא יצירת ודאות אקדמית דרך פרסום לוחות זמנים שבועיים, שיותאמו להנחיות פיקוד העורף. המוסדות התחייבו לפרסם מועדי בחינות בהתראה מראש, כאשר בחינות שהיו אמורות להתקיים באופן מקוון עשויות לעבור למתכונת פיזית בהודעה מוקדמת.
עבור סטודנטים ששירותם מונע מהם לגשת למבחנים במועדים המקוריים, יפורסמו מועדים מיוחדים ויינתנו חלופות הערכה מגוונות שיאפשרו מעבר קורסים ללא פגיעה בממוצע הציונים.
בנוסף להתאמות בבחינות, המתווה כולל שורת הקלות בתחום הנוכחות והחזרה לקמפוס. סטודנטים המשרתים בחזית ייהנו מזכאות להיעדרות מבוקרת לפני בחינות ומחזרה מדורגת ללימודים שתאפשר להם להשלים את החומר החסר.
כל הזכויות האקדמיות של המשרתים יישמרו, כולל תמיכה פרטנית, השלמות של מעבדות ומטלות מעשיות, וגמישות מנהלתית מול מזכירויות הפקולטות.
בצה"ל ובמערכת ההשכלה הגבוהה רואים במתווה זה כלי אסטרטגי לשמירה על החוסן הלאומי והאישי של המשרתים. "הלוחמים שלנו נותנים הכל בחזית, והחובה שלנו היא לוודא שהם לא יישארו מאחור באקדמיה", נמסר מגורמים המעורבים בגיבוש התוכנית.
המתווה צפוי להיכנס לתוקף באופן מיידי בכל המוסדות המוכרים על ידי המל"ג, תוך מעקב רציף אחר יישומו בשטח לטובת ציבור הסטודנטים הלוחמים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
