
"זה מסיח אותי מענייני הפנים" | טראמפ מאחורי הקלעים: רוצה לסיים את המלחמה באיראן תוך שבועות
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הבהיר בשיחות סגורות עם יועציו כי הוא מעוניין לסיים במהירות את העימות עם איראן ולהימנע ממלחמה ממושכת — כך דווח לפנות בוקר בעיתון The Wall Street Journal.
על פי הדיווח, טראמפ אמר כי להערכתו המלחמה נמצאת בשלביה האחרונים, וכי הוא מקווה להביא לסיום הלחימה בתוך שבועות ספורים בלבד. לפי גורמים המעורים בפרטים, הנשיא עדכן באופן אישי את יועציו כי הוא מבקש להיצמד ללוח הזמנים שהציג גם בפומבי — בין ארבעה לשישה שבועות — ולהימנע מהידרדרות לעימות ארוך. אחד המקורות ציין כי טראמפ הביע תסכול מכך שהמלחמה במזרח התיכון גוזלת ממנו זמן ואנרגיה ומסיטה את תשומת ליבו מנושאים פנימיים בארצות הברית, ובראשם הכלכלה והבחירות.
הדברים מגיעים על רקע המשך הלחימה, שנכנסה ליומה ה-27, והערכות בממשל האמריקני כי הלחץ הצבאי על טהרן מתחיל להשפיע. טראמפ עצמו התייחס הלילה ללחימה במהלך אירוע של המפלגה הרפובליקנית שנערך בוושינגטון, ואמר כי ארצות הברית נמצאת בעמדה חזקה במיוחד.

לדבריו, "אנחנו מנצחים בגדול. אף אחד לא ראה דבר כזה כמו מה שאנחנו עושים במזרח התיכון עם איראן. הם מנהלים משא ומתן, והם רוצים מאוד להגיע להסכם, אבל הם מפחדים לומר את זה, כי הם חושבים שהאנשים שלהם יהרגו אותם".
בבית הלבן מעריכים כי אם המגעים יתקדמו בקצב הרצוי מבחינת וושינגטון, ייתכן שהעימות יסתיים במהלך השבועות הקרובים — אך גורמים ביטחוניים מזהירים כי כל הסלמה נוספת עלולה לשנות במהירות את התמונה ולהוביל למלחמה רחבה יותר באזור.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
