
השר אליהו יגיש להרצוג את בקשת החנינה ביום שני | האפשרות של דחייה ירדה מהפרק בגלל התנהלות מיארה
מהלך דרמטי בזירה הפוליטית: כתב הכנסת של ערוץ 14 אברהם חסון חושף כי שר המורשת עמיחי אליהו צפוי להגיש כבר ביום שני הקרוב המלצה לנשיא המדינה יצחק הרצוג להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו.
על פי הפרסום, האפשרות של דחיית ההליכים המשפטיים ירדה לחלוטין מהפרק. הסיבה המרכזית, לטענת השר אליהו, היא אובדן אמון בהתנהלותה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה.
במכתבו, שחלקו נחשף בערוץ 14, תוקף אליהו בחריפות את היועמ”שית וכותב כי התנהלותה גורמת לנזק ציבורי משמעותי, במיוחד בתקופת מלחמה, תוך הדגשה כי זמנו של ראש הממשלה הוא משאב ציבורי קריטי.

המשמעות: ההכרעה עוברת כעת לידיו של הנשיא הרצוג, שיידרש להכריע בין עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים לבין המלצת השר אליהו – החלטה שעשויה להוביל למהלך חריג של חנינה לראש הממשלה.
מלשכת השר אליהו נמסר בתגובה לפרסום בחדשות 14: “איננו מתייחסים להדלפות. עמדת השר תימסר בתחילת השבוע לנשיא המדינה”.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














