
הרמטכ"ל זמיר: "אין הכלה יותר! יש יוזמה! יש התקפיות!" | צפו
רב-אלוף אייל זמיר אישר היום את תוכניות המשך הלחימה והצהיר על שינוי אסטרטגי מול האויב: "כל מטרה שתהווה איום – תוסר". הרמטכ"ל חשף כי איראן שיגרה טיל בליסטי בין-יבשתי לעבר יעד אמריקאי והזהיר כי בירות אירופה נמצאות כעת בטווח איום ישיר: "משטר הרוע חלש וחשוף"
ביקור דרמטי של הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, נערך בפיקוד הצפון, במהלכו הציג את תמונת המצב המבצעית בשלושת השבועות האחרונים של מבצע "שאגת הארי".
בנאום לוחמני שכוון הן פנימה לחברה הישראלית והן החוצה לעבר הקהילה הבינלאומית, הבהיר הרמטכ"ל כי צה"ל עבר משלב הבלימה לשלב של יוזמה התקפית רציפה, תוך שהוא חושף פרטים חדשים על היכולות הבליסטיות של איראן ועל הפגיעה הקשה שספג המשטר בטהרן.
הרמטכ"ל התייחס בדבריו להישגים המצטברים של המערכה וציין כי "הפגיעה הנרחבת שגרמנו למשטר האיראני בשלושת השבועות האחרונים מתחילה להצטבר לכדי הישג מערכתי-אסטרטגי, צבאי, כלכלי ושלטוני".
לדבריו, משטר האייתוללות חלש כעת משמעותית מבעבר, ואיראן נותרה חשופה וללא יכולת הגנה אפקטיבית מול עוצמתו של צה"ל. זמיר הדגיש כי ישראל אינה פועלת עוד במגננה: "אישרתי היום לפיקוד הצפון את התוכניות להמשך הלחימה. אין הכלה יותר! יש יוזמה! יש התקפיות!".
במהלך דבריו חשף רב-אלוף זמיר אירוע ביטחוני גלובלי משמעותי, לפיו איראן שיגרה טיל בליסטי בין-יבשתי דו-שלבי לטווח של 4,000 קילומטרים לעבר מטרה אמריקאית באי דייגו גרסיה.
הרמטכ"ל הזהיר כי האיום חורג מגבולות המזרח התיכון: "טילים אלה לא נועדו לפגוע בישראל. הטווח שלהם מגיע לבירות אירופה - ברלין, פריז ורומא כולן נמצאות בטווח איום ישיר". דברים אלו מהווים קריאת השכמה למדינות המערב בנוגע למעורבות האיראנית המתרחבת.
לקראת חג הפסח המתקרב, חתם הרמטכ"ל את דבריו במסר של נחישות: "אנחנו באמצע הדרך אך הכיוון ברור. בעוד כשבוע, בפסח, חג החירות, נמשיך ונלחם על חירותינו ועתידנו". הוא הבטיח כי כוחותינו יעמדו כחיץ בלתי עביר בין האויב לבין יישובי המדינה, וכי צה"ל לא יהסס להסיר כל איום שיתגלה במרחב.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














