
דובר צה"ל: למעלה מ- 130 מטרות הושמדו בסדרת תקיפות נרחבת על אדמת איראן
חיל האוויר השלים עשרות מטסי תקיפה במרכז ובמערב איראן. צה"ל פגע פגיעה קשה במערך הטילים הבליסטיים, בכטב"מים וביכולות ההגנה האווירית של המשטר
צה"ל הגביר ביממה האחרונה את עוצמת הפגיעה במערכי הטרור של המשטר האיראני, עם השלמתם של עשרות מטסי תקיפה ממוקדים ברחבי איראן. על פי נתוני הצבא, חיל האוויר תקף למעלה מ- 130 תשתיות צבאיות ואסטרטגיות, במבצע רחב היקף שהתמקד באזורי המערב ומרכז המדינה.
הפעילות המבצעית, שבוצעה בהכוונת אגף המודיעין, כוונה באופן ישיר נגד היכולות ההתקפיות וההגנתיות של איראן. בין היעדים שהושמדו נמנים משגרים של טילים בליסטיים, מערכי כלי טיס בלתי מאוישים וסוללות של מערכות הגנה אווירית. מדובר בנדבך נוסף במאמץ המתמשך של צה"ל לשיתוק מערך הטילים והחלשת אחיזתו של המשטר האיראני במרחב.
בשלב זה חיל האוויר ממשיך לפעול ללא הפסקה בשמי איראן, כאשר המטרה המרכזית היא צמצום מרבי של פוטנציאל הירי לעבר שטח מדינת ישראל. במקביל, הפעילות העצימה נועדה לבסס ולהרחיב את העליונות האווירית הישראלית באזור, תוך פגיעה עקבית ויסודית ביכולותיו הצבאיות של משטר הטרור.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
