
חבר הקונגרס מארה"ב ליוסי דגן: "הפעם נוריד את ראש הנחש"
ראש מועצת שומרון יוסי דגן יזם כינוס סולידריות מיוחד בזום - לעשרות חברי קונגרס, חברי בתי נבחרים ופסטורים בארה"ב, בהשתתפות אלוף במיל' נדב פדן, כדי לחזק את העמידה המשותפת במלחמה. חבר הקונגרס מרלין סטצמן אמר: "ישראל וארה"ב בברית דוד ויהונתן". יוסי דגן אמר: "ננצח יחד למען הצדק"
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, קיים כינוס חירום בזום אליו זימן עשרות חברי קונגרס, חברי בתי נבחרים ופסטורים ובהם חבר הקונגרס הבכיר מרלין סטצמן.
זאת במטרה לחשוף בפניהם את המציאות הביטחונית ולהציג את צדקת דרכה של ישראל במלחמה, על מנת לרתום אותם לסייע למאמץ הישראלי בזירה הבינלאומית. בתדרוך השתתף אלוף במיל' נדב פדן. הזום עסק במלחמה המשותפת נגד איראן, בחיזוק הברית בין ארה"ב לישראל ובחיזוק ההתיישבות ביהודה ושומרון.
יוסי דגן אמר בפתיחת הכינוס: "במלחמה הזו יש שני צדדים - הצד הרשע והצד הטוב, וכל אדם בעולם חייב לבחור צד. אני מקווה ומתפלל שה' ייתן לנו כוח לנצח ניצחון מוחלט, לא חצי ניצחון, ולהציל את עתיד הציוויליזציה שלנו".
בשיחה דגן גם בישר למשתתפים על הקמת הישוב עיבל: "בתוך המאבק הזה, אנחנו ממשיכים לבנות את לב הארץ. הקמנו את הישוב היהודי החדש והראשון על פסגת הר עיבל, ליד מזבח יהושע בן נון" דגן סיפר כי חלק מהעבודה עם הקרוואנים הייתה תחת ירי הרקטות בשל חשיבות הקמת הישוב.
חבר הקונגרס מרלין סטצמן התרגש מהדברים והשווה את הקשר בין ארה"ב לישראל לסיפור המקראי ולקשר המיוחד בין דוד ויהונתן: "הקשר בין ארצות הברית לישראל הוא קרוב יותר מאחים", והוסיף כי "המאמץ המשותף להוריד את ראש הנחש באיראן היה חייב לקרות. המרדף אחרי איראן הוא בבירור הצעד הנדרש כדי שנוכל להתמודד עם הטרור באזור".
סטצמן אף שיבח את המנהיגות של הנשיא טראמפ וראש הממשלה נתניהו, וביקר בחריפות את עליית האנטישמיות בתקשורת האמריקאית.
בסיום הכינוס, בירך ראש מועצת שומרון את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואת ראש הממשלה נתניהו ואמר: "יש לנו שלוש משימות מרכזיות, להגן, לבנות את לב הארץ של ישראל ביהודה ושומרון, וליצור את הרשת המשותפת בינינו. אלוהים יברך את צבא ארה"ב וצה"ל, את ראש הממשלה נתניהו, ואת הנשיא דונלד טראמפ – אנחנו ננצח ביחד".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
