
פרסום ראשון | השר בן גביר מסרב להכניס פועלים ירדנים לחבל אילות: ״סיכון ביטחוני מיותר״
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מתנגד לקידום פיילוט להרחבת כניסת פועלים ירדנים לחבל אילות בענף החקלאות, זאת בשל חשש ביטחוני משמעותי ולנוכח הסתייגויות גורמי הביטחון.
הגורמים המקצועיים, משטרת ישראל ובפרט מרחב אילת במחוז הדרומי, מתנגדים בתוקף להכנסת פועלים ירדנים, במסגרתו אמורים להיכנס עשרות פועלים ירדנים לעבודה בחקלאות באזור חבל אילות.
לפי ההסכמים הקיימים, הפועלים הירדנים מחויבים להיות תחת פיקוח של המעסיקים לאחר כניסתם לישראל. אולם מניסיון העבר ובביקורות שביצעה המשטרה בעיר אילת עלה כי מנגנון הפיקוח לוקה בחסר, ובמקרים רבים הפועלים מסתובבים בחופשיות ברחבי העיר.
גורמי המשטרה מדגישים כי חבל אילות הוא אזור מרוחק ומבודד מבחינה גאוגרפית, המשתרע על שטח רחב עם נוכחות משטרתית וצבאית מצומצמת, דבר המקשה על פיקוח ושליטה בשטח.
גם גורמי הביטחון האחרים הציגו הסתייגויות מהמהלך. בדיונים שנערכו בנושא הדגישו נציגי היחידות המקצועיות בשב״כ כי הם מתנגדים להרחבת ההסכמים הקיימים, ואילו במשטרה התריעו מפני קושי משמעותי לשלוט בפיזור הפועלים במרחב.
בנוסף, במרחב אילת במשטרה מציינים כי המשטרה כבר מתמודדת עם תופעות פליליות בקרב פועלים מירדן, דבר שמכביד על ניהול השגרה הביטחונית והאזרחית באזור.
תגובת השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: ״לא נאפשר להפוך את חבל אילות לניסוי ביטחוני. הכנסת פועלים ירדנים לשטח ישראל הינו סיכון מיותר לביטחון ישראל״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














