
משרד הבריאות מזהיר: חולה חצבת שהה בבית כנסת בבני ברק
משרד הבריאות קורא למתפללים ששהו בבית הכנסת המרכזי בשיכון ה' ביום שלישי האחרון להיבדק. מדובר במחלה מדבקת ביותר שעלולה להוביל לסיבוכים מסכני חיים
דוברת משרד הבריאות, שירה סולומון, פרסמה הודעה דחופה בעקבות ממצאי חקירה אפידמיולוגית שערכה לשכת הבריאות בתל אביב. על פי הנתונים, חולה במחלת החצבת שהה בבית הכנסת המרכזי בשיכון ה', הממוקם ברחוב זבולון המר בבני ברק, ביום שלישי ה- 10.3.2026. החשיפה התרחשה בשני טווחי זמנים: בשעות הבוקר בין 09:00 ל- 12:00, ובשעות הערב בין 17:30 ל-19:50.
במשרד הבריאות מבהירים כי חצבת היא מחלה נגיפית בעלת רמת מדבקות גבוהה במיוחד. התסמינים המאפיינים את המחלה כוללים חום גבוה, תחושת חולי כללית, נזלת ופריחה. גורמי הרפואה מדגישים כי המחלה אינה רק אי-נוחות זמנית, אלא עלולה להוביל לסיבוכים רפואיים קשים ואף לסכנת חיים ממשית.
הציבור שהה במוקדי החשיפה במועדים שצוינו מתבקש לוודא בהקדם כי הוא מחוסן בהתאם להנחיות המשרד, הכוללות קבלת שתי מנות חיסון. את הסטטוס החיסוני ניתן לברר מול קופות החולים או באמצעות מוקד "קול הבריאות" בטלפון 5400*. המשרד שב ומדגיש את החשיבות הקריטית של חיסוני השגרה למניעת מחלות קשות ותחלואה מיותרת.
אדם המפתח תסמינים החשודים כחצבת נדרש לפנות לקבלת סיוע רפואי באופן מיידי. עם זאת, על מנת למנוע הדבקה נוספת בתוך המרפאות, יש לתאם את ההגעה מראש מול הגורם המטפל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
