
נתניהו בוחן את ביטול הסכם הגבול הימי עם לבנון בתיאום מלא עם הנשיא טראמפ. גורמים בסביבת רה"מ: "הכול תלוי בפירוק חיזבאללה מנשקו"
בפרסום ראשון של בועז גולן בערוץ 14, נחשף הערב כי ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל את ביטול הסכם הגבול הימי עם לבנון, שנחתם בתקופת ממשלת לפיד ובתמיכת בנט.
על פי הדיווח, המהלך נבחן בתיאום מלא עם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כחלק מהאסטרטגיה המדינית החדשה של ישראל מול לבנון.
גורמים המעורבים בפרטים מציינים כי עתיד ההסכם תלוי ישירות במצבו של ארגון חיזבאללה. במידה והארגון לא יתפרק מנשקו, ההסכם צפוי להתבטל באופן מיידי, מהלך שלדברי גולן זוכה להסכמה מצד הממשל האמריקני. נתניהו, שהתנגד להסכם עוד מיום היווסדו, מקדם כעת את בחינת המסלול לביטולו הרשמי.
במקביל למישור המדיני, המערכת הצבאית מעלה הילוך. גורמי ביטחון מעריכים כי צה"ל צפוי לגבות מחיר כבד מחיזבאללה, עם תקיפות של מטרות איכות לא רק בדאחייה, אלא גם בבקעת הלבנון, בצור ובדרום המדינה.
היעד המרכזי של הפעילות נותר דחיקת כוחות חיזבאללה מצפון לנהר הליטני, במטרה להסיר את האיום הישיר על יישובי הצפון ולאפשר את השבת הביטחון לאזור.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם