
מכת מחץ בלב איראן | כוחותינו השמידו את מתקני הליבה לייצור הטילים של משמרות המהפכה
במבצע ״שאגת הארי״ תקפו כוחותינו אתרי ייצור אסטרטגיים בשאהרוד ופ׳ארשיין, וגדמו את תוכנית המשטר לייצור מאות טילים בחודש. הפגיעה הקשה בתעשיות הביטחוניות צפויה לשתק את יכולות ההתחמשות של איראן ושלוחותיה באזור למשך שנים קדימה.
בחודשים האחרונים זיהו באמ״ן מאמץ משמעותי של משטר הטרור האיראני ומשמרות המהפכה לשקם את מערכי ייצור הטילים שנפגעו במהלך מבצע ״עם כלביא״. על פי הערכת גורמי המקצוע באמ״ן, המשטר האיראני היה צפוי להרחיב באופן ניכר את יכולות הייצור ולהגיע ליכולת ייצור של מאות טילים חדשים מדי חודש.
בעקבות זאת, לאחר שכוחותינו פגעו קשות במערך הטילים של המשטר, הרחיב צה״ל את התקיפות גם לעבר מתקנים אסטרטגיים המכילים רכיבי ליבה לייצור אמצעי לחימה, במטרה לגדוע את יכולות הייצור וההתחמשות של איראן. במהלך מבצע ״שאגת הארי״ תקף צה״ל שורת תעשיות ביטחוניות איראניות ששימשו את המשטר לייצור אמצעי לחימה שנועדו לפגיעה במדינת ישראל.
במסגרת התקיפות הותקפו שני אתרי ייצור מרכזיים של המשטר במרחבים שהארוד ופ׳ארשיין, ששימשו לייצור מנועי טילים, חומרי נפץ ורכיבים קריטיים במערכות ההגנה האוויריות האיראניות. גורמי אמ״ן מציינים כי בעקבות התקיפות נרשמה פגיעה משמעותית בתעשיות ייצור אמצעי הלחימה של המשטר, באופן שיצמצם את יכולת ההתחמשות שלו לשנים ארוכות קדימה.
לצד הפגיעה ביכולות הייצור של המשטר האיראני, נפגעה גם יכולת ההתחמשות של שלוחי המשטר באזור, הנשענות במידה רבה על אספקה איראנית של כטב״מים, טילי נ״ט ואמצעי לחימה ימיים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
