
השרה רגב דורשת חקירה פלילית מיידית לאיתור המקור הביטחוני שהעביר, לדבריה, לחדשות 12 את שעת היציאה למבצע "שאגת הארי" בזמן אמת, תוך שהיא מאשימה כי חשיפת המידע סיכנה את חייהם של צוותי האוויר בעת שחצו את גבולות האויב. המאבק המשפטי והציבורי לחשיפת המדליף צובר תאוצה בעקבות רמיזות מצד ערוץ 12 על קבלת תדרוך מוקדם ודרישת דרג הממשלה לניקוי שורות המערכת מגורמים פוליטיים במדים.
שרת התחבורה וחברת הקבינט המדיני-ביטחוני, מירי רגב, יצאה במתקפה חריפה נגד הדלפת פרטי פתיחת המבצע באיראן לחדשות 12. בראיון שהעניקה ליעקב ברדוגו, הגדירה רגב את המעשה כ"מציאות חמורה ביותר" וטענה כי חשיפת מועד התקיפה בעוד המטוסים עושים את דרכם ליעדים בשטח האויב, היוותה סיכון ישיר וממשי לחיי הטייסים שחצו את המרחב האווירי.
השרה דרשה מגורמי אבטחת המידע וממערכת אכיפת הדין לפתוח בחקירה מיידית לאיתור המדליף, והבהירה כי שרי הממשלה כבר העלו את הדרישה בדיונים סגורים במטרה להעמיד לדין את האחראי למחדל.
הסערה סביב האירוע התעצמה לאחר שבערוץ 12 הודו למעשה כי קיבלו מידע מוקדם על שעת התקיפה המדויקת בשבת האחרונה. עורך המהדורה המרכזית בחדשות 12 השיב לביקורת ברשתות החברתיות במשפט "אני לא חושף מקורות", מה שחיזק את ההערכות כי גורם בכיר במערכת הביטחון תדרך את הערוץ טרם פתיחת המתקפה.
הפרשן יעקב ברדוגו, שחשף את התהייה על המוכנות המוקדמת של הערוץ לשידור המיוחד, טען כי מדובר בתדרוך המהווה בגידה בביטחון הכוחות הפועלים בשטח וקרא לחשיפת "הפוליטיקאים במדים" שלטענתו עומדים מאחורי המהלך.
דבריה של רגב משקפים את הדרישה לניקוי שורות הצבא מגורמים המערבים שיקולים זרים בזמן מלחמה. השרה רגב סיכמה את דבריה בנחישות ואמרה כי "לא יכול להיות שדבר כזה מדליפים", והדגישה כי המאבק בחשיפת המקור יימשך עד למיצוי הדין.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם