
במהלך חודש ינואר האחרון, בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי, ימ"ר דרום במשטרת ישראל וצה"ל, נעצרו בסמוך לגבול ירדן שלושה אזרחים ישראלים, תושבי הנגב, בחשד למעורבות בהברחה מתוחכמת של נשק.
החשודים, אסמאעיל אלקשחר בן ה-50, עלא סעדיין בן ה-31 ופאיז עמראני בן ה-26, כולם תושבי פזורות בנגב, הועברו לחקירת שב"כ אינטנסיבית מיד לאחר מעצרם.
הדרמה המבצעית הגיעה לשיאה כאשר במקביל למעצר החשודים, הצליחו כוחות צה"ל ליירט רחפן שחצה את הגבול מכיוון ירדן. על גבי הכלי האווירי נמצאו 36 אקדחים ו-63 מחסניות, שיועדו להפצה בתוך שטחי המדינה.
לאחר הסיכול המוצלח, החשודים ואמצעי הלחימה שנתפסו הועברו לטיפול שוטרי תחנת ערד, אשר לקחו חלק משמעותי במאמץ המבצעי בשטח. פעולה זו מהווה נדבך נוסף במלחמה העיקשת של זרועות הביטחון נגד זליגת נשק לא חוקי, המאיים על מרקם החיים התקין בישראל.
חקירתם של השלושה בשירות הביטחון הכללי ובימ"ר דרום הולידה תשתית ראייתית מוצקה, אשר הובילה להגשת כתב אישום חמור על ידי פרקליטות מחוז דרום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
לצד כתב האישום, הוגשה בקשה למעצרם של המעורבים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. רשויות החוק רואות בחומרה רבה את המעשים, שכן הברחת אמצעי לחימה בגבולות המדינה אינה רק עבירה פלילית, אלא פגיעה ישירה בביטחון הלאומי.
מהשב"כ והמשטרה נמסר: "נדגיש כי הברחת אמל״ח בגבולות המדינה מקימה סיכון של ממש לביטחון המדינה, שכן היא מאפשרת הכנסת כמות גדולה של אמצעי לחימה על שטח מדינת ישראל, אשר עלולים למצוא דרכם גם אל גורמי או ארגוני טרור.
שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל רואים בחומרה רבה כל מעורבות או סיוע של אזרחים ישראלים לפעילות טרור או להברחת אמצעי לחימה בגבולות, המסכנת את ביטחון המדינה, וימשיכו לפעול לסיכול ולמיצוי מלוא חומרת הדין עם המעורבים".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם