
דרמה לפני נאום טראמפ: השליח האיראני לא הגיע לעומאן - הטיוטה כבר הועברה?
שעות ספורות לפני נאום "מצב האומה" המצופה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, נרשמת התפתחות מסתורית בציר הדיפלומטי. עלי לאריג'אני, שליחו המיוחד של המנהיג העליון חמינאי והאיש האמון על התיק האמריקני, לא הגיע היום כמתוכנן לעומאן, התחנה המרכזית לתיווך בין טהראן לוושינגטון.
לפי דיווחים, לאריג'אני ביטל את הגעתו המתוכננת למסקט ובמערכת המדינית מעריכים כי טיוטת התגובה האיראנית בנושא הגרעין הועברה ישירות לידי האמריקנים כבר לפני מספר ימים. המהלך מתפרש כניסיון איראני של הרגע האחרון לקצר תהליכים ולמנוע מהנשיא טראמפ להכריז הלילה על פעולה צבאית, תוך הצגת "התקדמות משמעותית" בטיוטת ההסכם.
ביטול הנסיעה מצטרף לאווירת המתיחות בוושינגטון, שם צפוי מזכיר המדינה מרקו רוביו לתדרך את בכירי הקונגרס במידע מודיעיני רגיש רגע לפני הנאום. כעת, השאלה המרכזית היא האם הטיוטה שהועברה סיפקה את הממשל האמריקני, או שמא האיומים בתקיפה יהפכו הלילה להצהרה רשמית.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
