
דרמה בבית הכנסת ברחובות: בן 80 התמוטט במהלך התפילה - מצבו קריטי
אירוע רפואי קשה התרחש הערב בבית כנסת ברחוב בנימין ברחובות. גבר כבן 80 איבד את הכרתו בפתאומיות במהלך התפילה, מה שהוביל להקפצה מיידית של כוחות הצלה וחירום למקום. כונני ארגון "הצלה" שהגיעו לזירה מצאו את הקשיש כשהוא ללא דופק ונשימה והחלו בביצוע פעולות החייאה אינטנסיביות.
צוותי מד"א יחד עם הכוננים נאבקו על חייו של הגבר בתוך בית הכנסת וביצעו בו החייאה מתקדמת. לאחר מאמצים רבים בשטח, הוא פונה בניידת טיפול נמרץ תוך כדי המשך פעולות החייאה לחדר ההלם בבית החולים קפלן בעיר, כשמצבו מוגדר קריטי.
חובשי הצלה אלחנן חריר וישראל שלומי, שהיו הראשונים להגיש סיוע, תיארו את הרגעים הקשים: "כשהגענו לבית הכנסת, מצאנו גבר כבן 80, כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה לאחר שהתמוטט במהלך התפילה. יחד עם חובשים ופראמדיקים של הצלה ומד"א, ביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות הכוללות עיסויים ומתן סיוע נשימתי והוא פונה תוך כדי פעולות החייאה לחדר ההלם בבית החולים קפלן ברחובות."
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
