
מתקפת שטנה בכווית נגד יוסי דגן: "תעודת כבוד להתיישבות"
התקשורת בעולם הערבי ממשיכה לעקוב מקרוב אחר פעילותו המדינית וההתיישבותית של ראש מועצת שומרון יוסי דגן, ובימים האחרונים פרסם העיתון הכוויתי אל-מוג'תמע כתבת פרופיל חריפה נגדו, שכללה כינויים ודימויים בעלי מאפיינים אנטישמיים מובהקים.
בכתבה הוצג דגן כ"התמנון של ההתנחלות" וכמי שמוביל את מהלכי ההתיישבות והמאבק המדיני למען יהודה ושומרון בזירה הבינלאומית, תיאור שמעיד, דווקא בעיני תומכיו, על מרכזיותו והשפעתו ההולכת וגוברת.
לצד ההתקפה החריפה, הכתבה עצמה סקרה בהרחבה את פעילותו של דגן: קידום תוכנית "מיליון לשומרון", פיתוח תשתיות מתקדמות באזור, הרחבת הייצוא הכלכלי ממפעלי השומרון למדינות העולם ואף יצירת קשרים מדיניים ענפים בארצות הברית.
בעיתון הודגשו פגישותיו עם בכירים אמריקנים וחברי קונגרס, וכן מעורבותו בהקמת שדולה פרו-ישראלית למען יהודה ושומרון. לפי הפרסום, פעילות זו נועדה לחזק את ההכרה הבינלאומית בשם ההיסטורי "יהודה ושומרון" ולקדם מהלכים מדיניים ארוכי טווח, נתונים שלדברי גורמים בהתיישבות מעידים על הצלחת המאבק ההסברתי.
הכתבה הכוויתית השתמשה במוטיבים טעונים ובדימויים אנטישמיים קלאסיים, תוך הצגת פיתוח התשתיות, הכבישים, האינטרנט המהיר והיוזמות הכלכליות באזור כ"רשת השפעה" רחבה.
עם זאת, עצם ההתמקדות הנרחבת בדגן ובפעילותו נתפסת בישראל כהוכחה לכך שההתיישבות ביהודה ושומרון הפכה לגורם משמעותי בזירה המדינית והאזורית.
ראש מועצת שומרון יוסי דגן הגיב לפרסום: "הניסיונות לפגוע ולהכפיש רק מחזקים את עמידתנו כאן. הכינוי 'תמנון', למרות הניחוח האנטישמי המוכר שלו, הוא תעודת כבוד. הביקורת שלהם היא האישור הטוב ביותר לכך שתוכנית "מיליון לשומרון" אינה רק חזון על הנייר אלא מציאות שמשנה את פני ההיסטוריה. אני לא נרתע מהכינויים שלהם, אמשיך לבנות, לפתח ולהביא ריבונות ליהודה ושומרון. ככל שהם מודאגים יותר, כך ברור שאנחנו פועלים נכון".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
