
סגן ראש עיריית ירושלים אריה קינג שיגר היום מכתב חריף לשר הביטחון ישראל כ"ץ ולשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, בעקבות חשיפת חדשות 04 על סירוב צה"ל להקצות כוחות לפינוי מתחם ארגון אונר"א בשכונת כפר עקב. כנגד גרירת הרגליים של הצבא במימוש החוק הישראלי לפינוי מתחמי אונר"א, קינג דורש משר הביטחון להורות לצה"ל לבצע את המשימה.
קינג הוסיף כי עצם העובדה שהאחריות על שכונת קלנדיה היא בידי צה"ל היא "חטא קדמון" הנובע מ"צו בזוי ומביש" שחתם עליו סגן הרמטכ"ל דאז יאיר נווה לפני עשרים שנה. השטח עליו שוכן הארגון אונר"א הוא באחריות רשות מקרקעי ישראל שהעבירה לעיריית ירושלים את האפשרות להשמיש אותה. למרות זאת, העירייה והמשטרה אינם יכולים לפעול במקום ללא אישור וליווי מהחטיבה המרחבית בנימין.
קינג דרש מהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומשר הבטחון ישראל כ"ץ לקדם החלטה בממשלה שתחזיר את הסמכות על שכונת קלנדיה לידי משטרת ישראל. לסיכום ציין קינג: "עיריית ירושלים ערוכה ומוכנה באופן מיידי לבצע את הפינוי של עוכרי ישראל שהתמקמו בנכס לא להם ולפתוח במקום משרדים ושירותים עירוניים כפי שהיא מחוייבת על פי חוק בכל רחבי העיר."


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם