
ביקורת חריפה | צה"ל משנה את מודל המגורים בבסיסים: בנים, בנות וגם "אחר"
צה"ל מתכנן את הקמתם של בסיסים חדשים בהם יחידות מגורים לא יחולקו עוד באופן מסורתי לפי מגדר בלבד. לפי התכנון החדש, לצד מגורי בנים ובנות יהיו גם "מגורים אחר" המיועדים לחיילים המגדירים עצמם כטרנסג'נדרים. המהלך נועד לתת מענה לחיילים שאינם מעוניינים להשתבץ תחת ההגדרות המסורתיות של "זכר" ו"נקבה".
בתגובה לפרסום בחדשות עולם קטן ארגונים שונים המגנים על זהות הצבא ובפרט על החרדים ושומרי המצוות, פרסמו ביקורת חריפה על המהלך. אביעד גדות, מנכ"ל ארגון 'תורת לחימה', אומר כי מדובר "בטרלול השטח בצה"ל תוך בזבוז משאבים עצום והזוי". לדבריו, אין כל אפשרות לשלב חוגים נוספים בצבא כל עוד "הפרוגרס שמוחק את הטבע של זכר ונקבה שולט בצמרת הצבא במקום השפיות והיהדות על חשבון קדושת המחנה".
גם בארגון 'שוברות שוויון' מתריעים על פגיעה בפרטיות החיילות: "לינה משותפת של גברים שמרגישים נשים עם נשים ביולוגיות חושפת את החיילות למצבי סיכון ופגיעה. החיילים שנותרו עם איברי גוף זכריים אינם צריכים לשהות עם נשים ביולוגיות". הארגון שואל גם מדוע צה"ל מתאמץ לגייס חיילים שעברו תהליך כזה, כאשר המדינה מעניקה להם אחוזי נכות.
פנינו מחדשות 04 לדובר צה"ל והם סירבו להגיב לכתבה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
