
מה שטוב לארה"ב - טוב לישראל: הכנסת אישרה בקריאה ראשונה רפורמת ייבוא חדשה
מליאת הכנסת אישרה הערב בקריאה ראשונה את הצעת החוק של שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת, להקמת מסלול ייבוא חדש תחת הסיסמה: "מה שטוב לארצות הברית - טוב לישראל".
מדובר במהלך שמטרתו להפחית חסמים רגולטוריים, להגביר תחרות בשוק ולהרחיב את היצע המוצרים לציבור הישראלי, כחלק מהמאבק ביוקר המחיה.
לפי משרד הכלכלה, הרפורמה משלימה את מהלך "מה שטוב לאירופה - טוב לישראל", ותאפשר ייבוא ושיווק של מוצרים העומדים בתקינה האמריקאית, תוך שמירה על בטיחות ואיכות.
המהלך צפוי להיות מיושם בהדרגה, כאשר בשלב הראשון, לקראת המחצית השנייה של 2026, ייכללו במסלול קטגוריות רחבות כמו צעצועים, מוצרי תינוקות, אופניים, חומרי ניקוי, כלי אוכל ואריזות מזון.
הרפורמות האחרונות כבר הפחיתו בכ-10% את הנטל הבירוקרטי בייבוא, עם פוטנציאל לחיסכון של מאות מיליוני שקלים, שצפוי להתגלגל גם לכיס של הצרכן.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
