
בריטניה מקשיחה עמדות מול איראן: סנקציות על שופטים וקצין משמרות המהפכה
בריטניה הודיעה על הטלת סנקציות נגד 10 בני אדם וארגון אחד, שלטענתה היו מעורבים בהפרות חמורות של זכויות אדם באיראן, כולל מעצרים שרירותיים ועינויים של מפגינים בשנים 2022-2023.
בלונדון הדגישו כי המהלך מגיע על רקע הביקורת המתמשכת על מצב זכויות האדם במדינה, וקראו להטיל אחריות על המעורבים בדיכוי האלים של המחאות.
בין המסומנים בסנקציות: השופט אחמד דרוויש גופתר מבית המשפט המהפכני בראשת, שלפי בריטניה אחראי לפסקי דין שמהווים הפרות זכויות אדם, כולל גזר דין מוות נגד פעיל זכויות עובדים בשנת 2024, וכן השופט מהדי ראסאכי, שלפי ההודעה הטיל עונשים חריגים על פעילי זכויות נשים ועובדים.
בנוסף הוטלו סנקציות על מוחמד זמאני, קצין במשמרות המהפכה (IRGC), שעל פי בריטניה אחראי למספר הפרות זכויות אדם.
בריטניה ציינה כי בשיתוף שותפותיה הובילה לאחרונה צעדים בזירה הבינלאומית, בהם כינוס דיון מיוחד במועצת זכויות האדם של האו"ם ב-23 בינואר וזימון שגריר איראן לשיחת נזיפה ב-13 בינואר.
בריטניה כבר הטילה יותר מ-550 סנקציות על גורמים איראניים, כולל על משמרות המהפכה בכללותם ועל עשרות גורמים נוספים בהקשר של הפרות זכויות אדם.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














