
אנטישמיות בקטמנדו? שליחי חב"ד נאלצים לעזוב את ביתם לאחר לחצים ודרישות מצד בעל הנכס
חזקי וחני ליפשיץ, שליחי חב"ד בעיר קטמנדו בנפאל, נאלצים לעזוב את בית חב"ד ששימש במשך שנים מרכז רוחני, קהילתי וביתי למטיילים ויהודים מרחבי העולם, זאת בעקבות לחצים מתמשכים, דרישות כלכליות חריגות ואיסורים שפגעו בפעילות היהודית במקום.
לפי השליחים, בתקופה האחרונה הופעלו על השליחים לחצים הולכים וגוברים מצד בעל הנכס. בין היתר נדרשו להסיר שלטים בעברית ולהסתיר כל סממן של נוכחות יהודית, לצד העלאות חוזרות ונשנות של דרישות כספיות והגבלות נוספות, עד למצב שבו נמסר להם באופן חד משמעי לעזוב את המקום באופן מיידי.
השליחים החלו לארוז את הציוד ולחפש מבנה חלופי לפעילות חב"ד, תוך ניסיון לשמור על רצף השליחות והנוכחות היהודית בעיר, למרות המשבר הקשה.
חני ליפשיץ כתבה בכאב בעמוד הפייסבוק שלה: "הימים האחרונים לא פשוטים לחזקי ולי. יודעים מה? עזבו אתכם ממכבסת מילים. ימים קשים. כן, אנחנו בתוך משבר אבל אנחנו לא עוזבים את השליחות".
עוד הוסיפה: "אחרי שנים רבות שהבית הספציפי הזה היה מפעל חיינו מקום של שבתות, חגים, דמעות, חיבוקים ושיחות שנמשכו עד שנגמר כבר הלילה אנחנו מוצאים את עצמנו אורזים את הכול אל תוך ארגזים ומחפשים מקום חדש".
לדבריה, הדרישות הלכו והחריפו: "בהתחלה התבקשנו להסיר את כל השלטים בעברית כדי שלא יראו שיש כאן נוכחות יהודית. במקביל הדרישות הכלכליות הלכו והועלו שוב ושוב עד לנקודה שבה כבר לא היה אפשר לעמוד בהן".
חני תיארה תחושת רדיפה ברורה: "לאט לאט היה ברור לנו שמובילים אותנו למקום אחד שהמקום הזה לא רוצים שהוא יהיה בית ליהודים. והנוכחות שלנו כאן מיותרת. מפריעה. וזה כאב. כי מאחורי כל זה עמדה תחושה ברורה של אנטישמיות".
על העזיבה עצמה כתבה: "ואז הגיע הרגע שבו נאמר לנו בפירוש לעזוב. עכשיו. וככה כמעט בלי אוויר לנשימה אורזים הכל אל תוך מחסן גדול ומחפשים בלי הפסקה מקום חדש".
לסיום כתבה: "איך עוזבים בית שהוא בכלל כל כולו נשמה. חזקי אומר שהכל לטובה ולי יש רק דמעות בעיניים. מבטיחה להמשיך לעדכן ותודה שאתם חלק מהשליחות שלנו".

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
