
ראש ממשלת אוסטרליה: “הקהילה היהודית בלתי שבירה”
שבוע לאחר פיגוע הטרור הקטלני ביותר שידעה אוסטרליה זה שלושה עשורים, ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי השתתף באזכרה שנערכה בבית הכנסת הגדול בסידני לזכר 15 הנרצחים בטבח שאירע במהלך אירוע חנוכה בחוף בונדי.
בדבריו בפני בני הקהילה היהודית אמר אלבניזי כי מדובר ב“קהילה בלתי שבירה”, והבטיח כי ממשלתו תפעל בנחישות נגד האנטישמיות הגוברת במדינה. “זה היה ערב של חוסן, אחדות ואמונה. ניסו להפחיד - ונכשלו”, אמר ראש הממשלה, על רקע ביקורת ציבורית שנשמעה כלפיו בשבוע האחרון על טיפול רופף בתופעת השנאה.
במקביל לטקס, נמשכת חקירת הפיגוע: משטרת אוסטרליה אישרה כי שני המחבלים - אב ובנו - פעלו בהשראת אידיאולוגיית דאעש. האב חוסל בזירה, והבן, שהתעורר מתרדמת בבית החולים, מואשם בעשרות עבירות טרור ורצח. ברכבם נמצאו דגלי דאעש וחומרי תעמולה קיצוניים.
בעקבות הטבח, ממשלת ניו סאות’ ויילס הודיעה כי תקדם חוק חדש שיאסור הצגת סמלים ודגלים של ארגוני טרור, בהם חמאס, חיזבאללה ודאעש. התובע הכללי במדינה הבהיר: “אין לזה מקום בחברה מתוקנת”.
הכוננות סביב מוסדות יהודיים ברחבי אוסטרליה הוגברה, וחלק מהפצועים עדיין מאושפזים במצב קשה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
