
צה״ל הודיע רשמית כי הוא מבטל את התכנון להקים מתחם לוחמה בשטח בנוי בעין פית, שבצפון הגולן. ההודעה נמסרה הבוקר בוועדת הפנים והגנת הסביבה, לאחר מאבק ציבורי ממושך של תושבים, ארגוני סביבה וראשי רשויות.
יו״ר הוועדה ח״כ יצחק קרויזר, שיזם את הדיון, אמר: ״ההגנה על מדינת ישראל ושמירת הטבע הולכים יחד. הציבור נאבק ובסוף ניצח. צה״ל היה קשוב ושינה מסלול״.
את ההודעה הרשמית מסר סא״ל אלכס שקליאר, רע״ן תו״פ בצה״ל: ״לאחר הפקת לקחים מהלחימה בעזה צה״ל מדייק את הצרכים המבצעיים. הרמטכ״ל החליט לבטל את התכנון בעין פית ולהסיט את המתחם למיקום אחר מתוך שמירה על הטבע ומתן תנאי אימון מיטביים ללוחמים״.
ראש מועצת הגולן אורי קלנר בירך: ״שאפו לצה״ל שהיה קשוב ועשה את הדבר הנכון. תודה לתושבים, למטה המאבק וליו״ר הוועדה שהוביל זאת״.
ח״כ קרויזר סיכם: ״תודה לצה״ל על החלטה אמיצה. תודה לתושבים שנאבקו למען הארץ. זהו ניצחון של הציבור״.



תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם