
משרד החקלאות ובטיחות המזון עדכן את מחיר הביצים לצרכן בשיעור של כ-1%, החל מה-1 בנובמבר.
העלייה מסתכמת בכ-15 אגורות בלבד, כאשר תבנית ביצים בגודל בינוני (מדיום) תעלה 13.13 ש"ח, תבנית בגודל בינוני (L), תעלה 14.24 ש"ח ותבנית בגודל גדול (L) תעלה 15.48 ש"ח.
המעבר למנגנון עדכון מחירים אוטומטי מקצועי התרחש בשנת 2023, כאשר מאז עדכוני המחיר מתרחשים ללא צורך בחתימת שרי האוצר והחקלאות, ומבוססים על נוסחה ברורה ושקופה. לפי המנגנון, שיעור השינוי במחיר הביצים נבחן מידי רבעון על פי מדד התשומות, והמחיר מתעדכן בהתאם, כלפי מעלה או מטה, לכל המוקדם מדי חצי שנה. כדי שיבוצע עדכון במחיר, נדרש שינוי של למעלה מ-3% בחצי שנה, או לחילופין למעלה מ-1% בשנה. שינוי זה במנגנון נעשה בהתאם להמלצת ועדת המחירים המשותפת למשרדי החקלאות וביטחון המזון והאוצר, והוא חלק מההסכמות עם מגדלי המטילות, שנחתמו ביוני 2022.
עדכון מחיר הביצים הנוכחי מגלם בתוכו את השינויים שחלו בכלל רכיבי שרשרת הערך, מהמגדל, דרך המשווק והקמעונאי ועד לצרכן. במהלך התקופה האחרונה נרשמה ירידה בתחשיב מקטע המגדל, הכולל בין היתר את מחירי הגרעינים והתערובות למטילות. עם זאת, במקביל חלה עלייה בתחשיב מקטעי המשווק והקמעונאי, הכוללים את כלל מרכיבי התפעול, בהם עלויות שכר, מדד המחירים לצרכן, דלק, שמנים, אריזות, לוגיסטיקה והובלה. שילוב מכלול הגורמים הללו הביא לעדכון מתון במחיר הסופי לצרכן על פי הנוסחה.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם