
חבר בית הנבחרים של פלורידה, צ'ייס טראמנט, הגיש הצעת חוק היסטורית שתאסור שימוש במונח "הגדה המערבית" במסמכים רשמיים במדינה, ותחייב שימוש במונח "יהודה ושומרון". בכך תהפוך פלורידה למדינה ה־11 בארה"ב המקדמת חוק מסוג זה.
טראמנט יזם את המהלך לאחר שביקר בשומרון יחד עם ראש מועצת שומרון יוסי דגן לפני מספר שבועות. בפגישתם אמר טראמנט: "אנחנו מתחילים בצעדים קטנים עם הצעת החוק שמכירה ביהודה ושומרון. ברגע שתהיה את ההכרה הזו, נדחוף קדימה לריבונות מלאה. פתרון שתי המדינות לא יעבוד כאן – זוהי אדמת ישראל, ואנחנו נדרוש זאת."
יוסי דגן בירך על הצעת החוק ואמר: "הצעד הזה הוא צדק היסטורי. במיוחד בימים קשים אלה אנחנו, היהודים החלוצים שחיים את התנ"ך ביהודה ושומרון, יודעים שאיננו לבד. הריבונות היא הניצחון."
טראמנט הסביר כי החוק נועד "לשגר מסר ברור שפלורידה עומדת לצד ישראל, מעניקה כבוד לאמת ומגנה על הקשר הנצחי של העם היהודי למולדתו". הוא תקף את ההכרה במדינה פלסטינית מצד בריטניה, צרפת, קנדה ואוסטרליה, והדגיש: "יהודה ושומרון הייתה, הינה ותישאר בריבונות ישראל".
בהתייחסו למלחמה והביקורת הבינלאומית, אמר טראמנט: "ההאשמות על רצח עם הן שקריות. אם ישראל הייתה רוצה לבצע רצח עם – היא הייתה עושה זאת ב־8 באוקטובר. שום מדינה לא פעלה בזהירות כזו כדי להגן על אזרחים. כל נפגע הוא טרגדיה, אך האשמה כולה על חמאס. לטעון שהרשות הפלסטינית טובה יותר – זו טענה חסרת היגיון."
יוזמתו של טראמנט מצטרפת לחקיקה פדרלית שהובילה ח"כית קלאודיה טני יחד עם יוסי דגן בקונגרס האמריקאי, וזוכה לתמיכה גם מהנשיא דונלד טראמפ במסגרת "חוק יהודה ושומרון".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם