
בית משפט השלום בירושלים פסק כי ערבי שתקף באכזריות בחור ישיבה חרדי בעיר דוד, יפצה אותו ב־115,000 ש"ח. מדובר בתקיפה על רקע גזעני ואנטישמי, שבמהלכה הוכה התלמיד ונחבל, זאת על עצם היותו יהודי.
האירוע התרחש לפני כארבע שנים, כשבחור הישיבה, תושב בני ברק, היה בדרכו למעיין השילוח. הערבי, שהיה אז קטין, התנפל עליו באלימות קשה, הצמיד אותו לקיר, היכה אותו באגרופים, הטיח אותו ברכב ושבר את משקפיו. תחושות הפחד וההשפלה מהתקיפה מלוות את הנפגע עד היום, לדבריו, הוא נמנע מלהתקרב לאזור וממעט להגיע לכותל המערבי מחשש לפגיעה נוספת.
לאחר התקיפה נעצר הערבי ונידון לארבעה חודשי עבודות שירות ותשלום פיצויים בסך 10,000 שקלים. כאמור, כעת פסק ביהמ"ש כי התוקף הערבי יפצה את היהודי שנפגע ב115,000 ₪ נוספים.
עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו, שייצג את התלמיד בתביעה: "מדובר בבריון טרוריסטי שתקף יהודי באכזריות רק בשל היותו יהודי. אנו נמשיך להיאבק בכל הכלים נגד האלימות הלאומנית ולממש את פסקי הדין בהוצאה לפועל, כדי לייצר הרתעה אמיתית".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם