
רשות הטבע והגנים, בשיתוף פרקליטות מחוז צפון, הגישה תביעת נזיקין לבית משפט השלום בנצרת נגד אדהם אבו זיידן ממגאר, שהורשע ביוני 2024 בציד צבי ישראלי, חיית בר מוגנת בסכנת הכחדה. התביעה דורשת פיצוי של 600 אלף ש"ח לשיקום הנזק לעדר הצבאים.
ב-2020 ירה אבו זיידן בצבי בבקעת יבניאל והסתיר את גופתו. הוא נתפס על ידי פקחי הרשות ונידון לשישה חודשי עבודות שירות וקנס של 25 אלף ש"ח. כעת, התביעה האזרחית מבקשת לפצות על הפגיעה האקולוגית.
עו"ד שי פרץ מרשות הטבע והגנים: "חייהם של ערכי הטבע המוגנים אינם הפקר. כל מי שיפגע בהם ישלם מחיר כבד. התביעה נועדה להשיב את הנגזל מהציבור ולהרתיע מפגיעה בטבע בסכנת הכחדה."
הצבי הישראלי, המונה כ-5,500 פרטים בישראל, הוא מין בסכנת הכחדה עולמית. ציד בלתי חוקי מאיים על הישרדותו כמפיץ זרעים ומקור מזון לטורפים. ד"ר נעם לידר, מומחה הרשות, העריך כי שיקום הנזק דורש שחרור ארבעה זכרים מגידול בשבי, בעלות של 600 אלף ש"ח.
זו התביעה השנייה מסוגה בישראל, לאחר תביעה דומה ב-2024. הרשות, בשיתוף היחידה לאכיפה אזרחית, מובילה מדיניות של סנקציות כלכליות נגד פגיעה בטבע, לשמירה על ערכי הסביבה לדורות הבאים. (תמונה: ארכיון)


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם