
השריפה שפרצה אמש, בנחל פרת במדבר יהודה, נגרמה עקב רשלנות מטיילים שהיו בנחל.
מטיילים, בתוואי הנחל, דיווחו כי הם זקוקים לחילוץ בעקבות האש המתפשטת והעשן. לוחמי האש שהגיעו למקום, זיהו כי צריך לפעול לחילוץ המטיילים מתוואי הנחל, ולכבות את השריפה נוכח המתאר הטופוגרפי המאתגר.
למקום הוזנקו ארבעה מטוסי כיבוי, ולוחמי האש ירדו קרקעית לחילוץ המטיילים. עם כיבוי האש, נפתחה חקירה ובשלב זה ניתן לקבוע כי רשלנות מטיילים היא זו שגרמה לפרוץ השריפה!
רב רשף אלירן צרויה רע"ן חקירות של מחוז יו"ש: "הממצאים העולים מחקירת השריפה מעידים על פעילות שהתרחשה באזור קבוצת מטיילים בתוך הנחל. עוד מעלים הממצאים, כי נקודת פרוץ השריפה מתכתבת עם זמני שהות קבוצות מטיילים בתוך הנחל".
ברשות הכבאות מעדכנים פעולות מנע המצילות חיים: ניכוש עשבים וייבוש צמחייה בקרבת בתים, גיזום ענפים נמוכים ושיחים, פינוי גזם ופסולת יבשה והימנעות מהדלקת אש בשטחים פתוחים.
אנו מזכירים כי במקרה חירום, של שריפה, חייגו 102 ללוחמי האש!


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם