
הוועדה לביטחון לאומי בכנסת אישרה היום את הצו להוספת מערך שיטור עירוני בעיר חיפה, במסגרת חוק לייעול האכיפה והפיקוח העירוניים. חיפה תהיה העיר ה-102 שבה יפעל מערך כזה, לאחר שבדצמבר אושרו מערכים דומים בחריש, נהריה, קדימה-צורן, זיכרון יעקב ועוד.
יו"ר הוועדה, ח"כ בועז ביסמוט, אמר: "המהלך יחזק את הביטחון האישי ואת החוסן הקהילתי בחיפה. נוכחות משטרתית מרגיעה ומשפרת את איכות החיים." ליאור מזרחי ממשרד הביטחון הלאומי הוסיף: "היחידה תגביר את שיתוף הפעולה עם הרשות ותקצר זמני תגובה ברחובות."
שיטור העירוני נועד למנוע אלימות, עבריינות והתנהגות אנטי-חברתית, תוך דגש על עבירות המשפיעות על איכות החיים. המערך פועל בשיתוף בין שוטרים ופקחים, בהובלת ראש הרשות המקומית, במטרה להגביר את הנראות ולשפר את השירות לתושבים.
בין הרשויות הבאות בתור להצטרף לתוכנית נמצאות חריש, נהריה, זיכרון יעקב, קריית טבעון וכפר מנדא. התוכנית ממשיכה להתרחב במטרה לחזק את הביטחון ברמה המוניציפלית בכל הארץ.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם