
לוין גיבה את השופט ששחרר את אוריך ופלדשטיין למעצר בית: "לא נכנע לתכתיבי ראשי המערכת"
שר המשפטים יריב לוין גיבה היום לפני זמן קצר את השופט מנחם מזרחי, אשר שחרר את יונתן אוריך ואלי פלדשטיין למעצר בית בניגוד לבקשת המשטרה.
"מה שמתרחש היום לנגד עינינו הוא שלב נוסף בקריסת מדיניות האכיפה הבררנית שהונהגה כאן במשך עשרות שנים מבלי שאף שר משפטים העז לפעול להפסקתה", מסר לוין. "ההחלטה של כב׳ השופט מזרחי מהיום היא עדות לרוחות החדשות המנשבות במערכת המשפט.
לא עוד התייצבות אוטומטית מאחורי חקירות הזויות ותיקים תפורים. לא עוד יס-מנים של הפרקליטות. יותר ויותר שופטים מגלים יושרה ועצמאות, ולא נכנעים לתכתיבי ראשי המערכת כפי שהיה עד היום. זה עדיין לא רוב השופטים, זה עדיין לא שינוי מלא, אבל הקולות האלה הולכים ומתגברים ואי אפשר יותר להשתיק אותם. המתקפה של גורמים בפרקליטות ובמשטרה על כב׳ השופט מזרחי, שנעשית באופן פחדני בעילום שם, היא נסיון כושל ומחפיר להרתיע את מי שחושף את האמת. שתיקתם של ראשי מערכת המשפט ושל לשכת עורכי הדין נוכח המתקפה הזו מעידה יותר מכל על צביעותם.
המאבק לשינוי מערכת המשפט, להפסקת האכיפה הבררנית ולהשבת הדמוקרטיה, הוא מאבק קשה כנגד מי שמחזיקים במשך עשרות שנים בעוצמה משחיתה ובלתי מוגבלת. נדרשת נחישות, נדרשת לכידות וגם סבלנות. כבר היום רואים את פירות המאבק הזה".

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
