
סוכלה חוליית טרור מאזור רמאללה שתכננה לבצע פיגוע תופת באוטובוס בירושלים
בפעילות משותפת של שב"כ וצה"ל, חוליית טרור של פעילי פת"ח וחמאס מאזור רמאללה נעצרה במהלך החודשים נובמבר דצמבר, בהם המחבלים אחמד ג'אסר עלי, מנדר שיך קאסם, בשיר עווד, עמר צובח ועלי שוויכי.
בחקירת השב"כ עלה כי החולייה תכננה להפעיל מרחוק מטען נפץ אשר יכניסו לשטחי ישראל לטובת ביצוע פיגוע תופת, זאת ברקע הלחימה בעזה. כמו כן, חלק מחברי החולייה ביצעו פיגועי ירי לעבר כוחות צה"ל במהלך השנה האחרונה אשר הסתיימו ללא נפגעים.
עוד עלה בחקירתו בשב"כ של אחמד ג'אסר עלי כי יחד עם חברי החולייה הוא ייצר מטען נפץ ותכנן לבצע פיגוע התאבדות באוטובוס בירושלים. במסגרת החקירה הוסגר מטען נפץ שייצרה החולייה ותכננה לבצע עימו ניסוי לבדיקת מנגנון ההפעלה מרחוק וכן הוסגר כלי נשק מסוג קרלו.
לאחרונה הוגשו כתבי אישום נגד חברי החולייה בעבירות של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, ירי לעבר אדם, מעשה הכנה לגרימת מוות בכוונה, החזקת נשק וניסיון ייצור נשק.
שירות הביטחון הכללי, בשיתוף עם צה"ל, ימשיכו לפעול לסיכול כל ניסיון לקדם פעילות טרור נגד אזרחי ותושבי מדינת ישראל, ולמצות את הדין עם המעורבים בפעולות מעין אלה.


נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
