
בשנים האחרונות בסמוך מאוד לאתר הארכיאולוגי 'ארמונות החשמונאים', בשטחי C על אדמות מדינה, מתבצעות פלישות משמעותיות ומוקמים מבני קבע בהם ווילות וכן מתחם נופש מפואר. האתר הארכיאולוגי שנמצא במערב בקעת יריחו, סמוך לפתחו של נחל פרת, משוערך לתקופת בית שני והוא בעל חשיבות היסטורית וארכיאולוגית. החפירה הראשונה התרחשה כבר במאה ה- 19 ע"י הארכיאולוג צ'רלס וורן ובשנים יותר מאוחרות ע"י הארכיאולוג פרופ' אהוד נצר. בין היתר נמצאו במקום בית כנסת עתיק, מקווי מים וסדרה של ארמונות חורף מימי ממלכת חשמונאי.
מתחם הנופש הערבי הבלתי חוקי שנמצא במקום כולל גן אירועים, בריכה שחיה, מספר חדרי אירוח ברמה הגבוהה ביותר. האתר מחזיק בחשבונות פופולריים בפייסבוק, באינסטגרם ובטיקטוק בהם הוא מזמין לסגור אירוע או חופשה וליהנות מהפאר הרב שהוא מציע. היכנסו והכירו: https://linktr.ee/lions.villas
לאחר פניות רבות של תנועת רגבים ומועצת בנימין, נהרסו לפני כשלוש שנים מספר גדרות בטון ומבנים בודדים. מאז המשיכה הבנייה והתפתחה ללא על הפרעה, כל זאת במרחק 200 מטר מהאתר הארכיאולוגי החשוב תוך חסימת ציר הגישה למקום.
ישראל גנץ ראש המועצה האזורית בנימין ויו"ר מועצת יש"ע: "שיטת ההשתלטות הערבית על הקרקעות שמעודדת הרשות הפלסטינית דורסת ומשמידה לנו את אתרי המורשת המפוארים שהם נכס לעם היהודי ולעולם כולו. המינהל האזרחי חייב לאכוף כאן ביתר שאת ולבלום את ההפקרות. לא יתכן שכך העם היהודי מפקיר את נכסיו הלאומיים. אנחנו צריכים להתבסס במקום הזה ולהישאר כאן לנצח."
מנש שמואלי רכז השטח של רגבים: "אנו בעיצומו של חג החנוכה, וזו עלולה להיות ההזדמנות האחרונה להזכיר את סכנת ההכחדה החמורה של הארמונות החשמונאים, רגע לפני שההיסטוריה העתיקה נרמסת לעד. בלייב, בסרטוני טיקטוק וללא כל בושה, אדמות המדינה מופקרות ומוצעות למרבה במחיר. תוכנית ההשתלטות הפלסטינית המסוכנת שמשווקת כחופשה חלומית מעולם לא היתה קלה ונוחה יותר. אסור לזנוח את האזור האסטרטגי ששומר על החזית המזרחית של המדינה".




תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם