
ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד היום במשפט תיקי האלפים בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפעם השלישית.
העדות היום תמשיך ותעסוק בתיק 4000 הנוגע לבזק ולסיקור באתר וואלה.
לפי כתב האישום, ראש הממשלה העניק הטבות רגולטוריות לבזק, בזמן שאלוביץ' היה בעל השליטה בה, בתמורה לסיקור אוהד באתר "וואלה" שגם היה בבעלותו.
עו"ד עמית חדד שאל את ראש הממשלה על התערבותו לכאורה של איש העסקים זאב רובינשטיין המתגורר בארה"ב.
ראש הממשלה נתניהו: "זה לא סביר בכלל, בשביל מה אני צריך את רובינשטיין שיושב באמריקה ולא מבין את הקמפיין והוא לא דובר?! לא צריך אותו בכלל. יש דוברות.
אין שום טעם בפנייה ישירה לרובינשטיין. לא עשיתי את זה וזה גם לא הגיוני.
בשביל מה אני צריך את רובינשטיין?! הרי אם לפי כבודכם יש לי 'הבנה' או 'סיכום' עם אלוביץ'.
עכשיו זה המאני טיים, 24 שעות לפני הבחירות - אני צריך לפנות לרובינשטיין בארצות הברית?! אין פה שום היגיון, יכולתי לפנות אליו בעצמי או דרך הדוברות.
יכולתי לפנות לכל מו"ל אחר, ומעת לעת עשיתי את זה. אין שום היגיון בלפנות דרך הנתיב הזה של רובינשטיין.
זה גם לא נכון עובדתית אבל גם לא נכון מכל סיבה שהיא - כי אין בזה שום היגיון. אמרו לי שאתם באים להאשים אותי בשוחד - תראו לי על מה אתם מדברים".
חדד שאל: "מה הקשר שלך לפניות של זאב רובינשטיין לוואלה בבחירות 2013?" ונתניהו השיב: "אין לי קשר".
"לא שוחחתי עם רובינשטיין, וזה גם לא הגיוני ששוחחתי מפני שזה בדיוק הפוך מהקמפיין שאנחנו רוצים לנהל.
זה לא תורם לקמפיין. אנחנו כמה ימים לפני הבחירות.
כבודכם אני רוצה לחדד את זה, אנחנו כמה ימים לפני רגע גורלי למדינה, לליכוד וגם לי.
הדבר האחרון שיש לי זמן לעשות אותו זה להתעסק עם רובינשטיין על אתר שולי שבלאו הכי עוין, אין לו משמעות והוא לא קובע סדר יום ועוד להכניס מסרים שסותרים לגמרי את הקמפיין שלנו.
אין בזה שום היגיון, התזה הזו מופרכת".
בנוסף, עו"ד חדד ציטט את דבריו של החוקר הראשי בתיק 4000, לפיהם החקירה נעשתה בצורה קצרה למדי.
נתניהו השיב: "זאת חקירה שטסה באקספרס בלי לבדוק את הדברים. לא הראו לי את החומרים. הם סימנו מטרה, לא האמת ולא הצדק עניינו אותם".
נתניהו גם נשאל על קמפיין הבחירות ב-2013: "אם אפשר לא להתייחס אליו- למה להאדיר אותו? אם כבר התייחסנו לבנט, רצינו לבדל אותו מהליכוד ולהציג אותו כימין סרבן.
אני חושב שנושא הסרבנות, שעולה גם היום הוא אסון למדינת ישראל. בנט הבין שהוא נמצא באיזור מסוכן".
עו״ד חדד מבקש לעבור על 315 הפריטים לפיהם ביססה הפרקליטות את סעיף השוחד.
עו״ד חדד נשאל אם בכוונתו לעבור על כל הסעיפים, וראש הממשלה פונה לשופטים: "כיוון שבפרקליטות לא בדקו את הפריטים בכתב האישום שמבססות לטענתם את סעיף השוחד, עכשיו אחרי 8 שנים יש לי את היכולת לענות על מה שהם לא עשו בחקירות ולא לקחו את הזמן לבדוק אלא רצו בנתיב האקספרס להאשים בשוחד.
לא הציגו בפני כמעט כלום מהפריטים בכתב האישום.
הרסו חיים של אנשים, פגעו במדינה כולה, גררו אותנו לשרשרת בחירות אינסופית, פגעו במשפחתי. אני מבקש לענות על פריט פריט מכתב האישום כי האבסורד רודף אבסורד והוא גדל בצורה גאומטרית".
בשלב מסוים מעטפה הוכנסה לנתניהו ובתביעה הבהירו כי יהיו שלבים שלא ניתן יהיה להעביר פתקים לרה"מ.
לאחר שחזר מההפסקה עו"ד חדד מבקש דיון בדלתיים סגורות, נתניהו: "אני גם רה"מ, יש גבול למה שאני מוכן להראות כאן, אין פה וואו, הפתקים זה דבר טבעי".
נתניהו בהמשך התייחס לכתבה לפיה אשתו של בנט עבדה במסעדות לא כשרות: "אם הייתי יודע על זה - לא הייתי עושה את זה. רובינשטיין פנה בעניין הזה לפי מה שהם אומרים, ואני יכול לשער שהוא עשה את זה על דעת עצמו או בהתייעצות עם רעייתי".
עו"ד עמית חדד מתייחס לפריטים שלא הוצגו לנתניהו בחקירה: בואו נראה את פריט 4 לכתב האישום דרישה להעלות פרסום של אלדד יניב הקורא לא להצביע לבנט כדי לא להצביע לשמאל. פריט הטוען לקשר בין אלדד יניב לבנט. אני אומר לך שזה עוד פריט שלא הוצג לך בחקירה.
רה"מ בנימין נתניהו: "אני חושב שזה פגם יסודי בכל החקירה. הם סימנו מטרה. או שזו הזנחה או שזה זדון. אני לא יודע מה יותר גרוע ממה. מתוך אלפי פרסומים עוינים מאוד, הם מחפשים בים העוין הזה כמה 'איים'. וכשאתה בודק את האיים אתה רואה שגם הם נשטפים. האתר העוין מאוד הזה, להגיד שהוא נענה בהיענות חריגה? אין לזה בסיס".
עו"ד חדד מבקש לדחות מחר את הדיון של נתניהו ומציג בפתק את הסיבה לבקשה.
בית המשפט דן בדלתיים סגורות בבקשתו של רה"מ לבטל את הדיון מחר.



תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם