
לאחר עבודת מטה בה נטלו חלק נציגי האוצר, המשרד לבל״מ והמשטרה, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ״ל המשטרה קובי שבתאי סיכמו על מתווה שכר ייחודי ללוחמי הימ״מ
בין הסיבות למתווה השכר הייחודי ללוחמי הימ״מ עומדת העובדה כי מדובר ביחידה לאומית שפעילותה והאינטנסיביות שלה ייחודית מאד. מתווה השכר מורכב משלושה רבדים: תוספות שכר, רמת פעילות ייחודית עבורם ומענקי שימור והתמדה. המתווה כולל תוספת של עשרות אחוזים בשכרם, מעל 30 אחוז בממוצע.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳: ״במלחמה עם ישראל נחשף לגבורתם ולמקצועיותם של לוחמי הימ״מ במלוא תפארתם, מדובר באחת היחידות הטובות בעולם בתחום הלוחמה בטרור. לוחמי הימ״מ מבצעים במשך שנים רבות פעילויות אמיצות ומשמעותיות כנגד הטרור. בפעילותם, לוחמי הימ״מ מצילים חיי אדם בכל יום ומאז פרוץ המלחמה, בכל רגע. גבורתם מוכרת בכל בית בישראל וכל אזרח ואזרחית ישראלי מצדיעים לגיבורים שלנו.
מפקד היחידה לא יכל להיות איתנו, כי הוא עסוק ברגעים אלו ממש בביטחון ישראל. תודה לך ולכל הלוחמים שלך על עבודתכם לילות כימים על הגנת המולדת. אני מברך על הסיכומים של גורמי המקצוע כאן במשרד האוצר יחד עם נציגי משטרת ישראל ומברך את המפכ״ל ידידי קובי שבתאי על קידומם של לוחמי הימ״מ הן בתנאי השכר והן במעטפת הנלווית לכך. נמשיך לעשות הכל כדי לשמור על לוחמינו שמסכנים נפשם עבור בטחון המדינה. יחד בע״ה ננצח.״
השר לביטחון לאומי ח״כ איתמר בן גביר: "אני שמח שאחרי תקופה כל כך ארוכה אפשר לבשר הערב על התקדמות משמעותית לקראת העלאת שכר לוחמי הימ״מ באופן משמעותי. אני מודה לכל השותפים לדרך ויחד נמשיך להעניק ללוחמי הימ״מ את כל הראוי להם״.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם